Cercar en aquest blog

divendres, 28 d’octubre del 2011

Documentar, una mirada nova

Llibre llegit a seminari que ens parla de la documentació i de la importància que el fet de documentar pren en el dia a dia de l'escola amb els infants més petits. El llibre ha estat elaborat per la Xarxa territorial d'Educació Infantil de Catalunya i va ser precedit per una Mostra Itinerant que recollia la feina feta durant els darrers anys per part de mestres de la Xarxa. 
Documentar és mostrar, ensenyar els processos que fan els infants en situació d'experimentació i aprenentatge; és fer visible els processos educatius, és traduir o captar en imatge i descriure amb text la vida a l'aula. Aquesta manera de fer té la reflexió com a eina important per a la millora. És una oportunitat de poder donar visibilitat a la imatge d'infant competent, adult i d'educació, que es construeix en una realitat determinada. Això vol dir que és una eina imprescindible per conèixer o entendre els processos de les activitats educatives. La reflexió millora la feina de cada dia i ordena el pensament educatiu. 

Portada del llibre
La finalitat d'aquest llibre és mostrar la importància de la documentació i de l'acció de documentar com una forma de reflexió sobre la pràctica educativa que porta a una millora de l'educació i a una manera concreta d'entendre aquesta, on el protagonisme és sempre de l'infant. La intenció del llibre és mostrar una manera de fer en una escola que parteix del convenciment que els infants són competents i els hi ofereix el necessari perquè puguin desplegar les seves competències i convertir-les en habilitats.

Mestres o futurs mestres: llegiu el llibre si teniu l'oportunitat, val la pena!



Xarxa Territorial d'Educació Infantil a Catalunya (2009):  Documentar, una mirada nova. Associació de Mestres Rosa Sensat. Barcelona
                                           


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada