Cercar en aquest blog

dilluns, 24 d’octubre del 2011

Els petits samurais

Un nou sistema d'educació està tenint molt èxit al Japó des de fa uns anys: Kahuasaka. Es tracta d'una educació "sense roba". Els infants van amb pantalons curts, sense samarreta i una gorra que és d'un color o un altre depenent quin curs està fent, tant a l'estiu com a l'hivern.
Aquest tipus d'educació, destinat a reforçar el cos i l'esperit, té força èxit. És una escola religiosa on fan una pregària diària: "les gràcies a Déu". El curs dura 200 dies i les classes són de dilluns a dissabte però comencen l'abril per acostumar-se a anar sense samarretes quan arribi la calor. En el reportatge també es mostren mares parlant, una d'elles manifesta que porta al nen aquesta escola perquè avui en dia estem massa protegits i, d'aquesta manera, els infants reforcen tant el cos com la ment portant-se a terme uns canvis psicològics i físics positius. 

Els infants d'aquesta escola surten cada dia a córrer un quilòmetre abans de fer classe; també fan un minut de meditació i un cop per setmana es dediquen a fer neteja. Amb tres anys ja llegeixen i amb sis anys ja reconeixen 350 ideogrames en estructures japoneses. Una altra mare opina que és bo perquè quan arriben a primària van molt més avançats que la resta. 

L'objectiu d'aquesta educació tan especial de l'Escola Maternal de Daini Hitaki és blindar tant els cossos com els esperits, fer els infants més forts en base a unes normes de comportament molt estrictes, on no només és important el fet de la vestimenta sinó també els exercicis físics diaris que realitzen.

30 minuts programa de TV3


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada